Categoriën

Archief

Zoektocht geslaagd!

[Not a valid template]Er kan eindelijk weer een positief bericht op de site geplaatst worden!

Onze zoektocht naar een nieuw paard kreeg landelijk ontzettend veel aandacht door onder andere een artikel op de website Horses.nl en zelfs een item tijdens Hart van Nederland op SBS6. Binnen de kortste keren stond mijn mailbox vol met e-mails over mensen die een geschikt paard dachten te hebben of wisten te staan. Het was in het begin zelfs niet eens mogelijk om iedereen dezelfde dag nog een reactie te sturen. Nogmaals hartelijk dank voor al deze reacties en hulp tijdens onze zoektocht!
We hebben werkelijk elk paard wat geschikt leek bekeken en geprobeerd, en hebben heel wat af gereisd, van het Belgische Gent tot Texel en van Best tot Assen. Uiteindelijk kwamen we in de buurt van Assen, ook niet bepaald naast de deur voor ons, het paard Aerro tegen.
De 9 jarige grote bruine ruin (v. Obelisk) werd succesvol door zijn eigenaresse uitgebracht in het ZZ-licht. Aerro liet zien dat hij ontzettend graag (mee) wil werken, en ik kon er dan ook zo mee wegrijden. Hij accepteerde mijn vreemde beenligging prima, bedacht wat ik waarschijnlijk bedoelde en liet keurige oefeningen zien. Hij is ontzettend braaf, heeft drie hele nette gangen en heel veel uitstraling.

Afgelopen vrijdag is hij na een uitgebreide keuring op stal aangekomen. Vrijdag mocht hij even bijkomen van de lange reis, maar zaterdag hebben we kort getraind omdat er vandaag een demonstratie gepland stond die ik toch wel graag met Aerro wilde gaan rijden. RV Veghel was met een grote groep enthousiaste leden gekomen om wat meer te weten te komen over de para dressuur, om eens een keer een hele andere invulling te geven aan hun jaarlijkse gezamenlijke activiteit. Ook hier liet Aerro zien dat hij een geweldig karakter heeft. Het publiek vond hij wel gezellig, de nog vreemde buitenbak met toeschouwers langs de kant vond hij helemaal niet spannend en ook het applaus deerde hem niet. Het was nogal een vuurdoop op deze manier, maar wel een hele geslaagde!

Ook leuk om te vermelden is dat ook Marloes met Aerro zal gaan rijden. Door de blessure van haar paard Contessa heeft ze geen wedstrijdpaard meer. Met Aerro zal ze uit gaan komen in de klasse L2 en later in Grade III. Voordat we de wedstrijdring in gaan moeten we allebei eerst nog wat meer een combinatie vormen, maar ik ben ontzettend blij dat we eindelijk weer lekker aan de slag kunnen.

36 reacties aanZoektocht geslaagd!