Categoriën

Archief

1e trainingsdag

[Not a valid template]Zoals gisteren al voorspeld hadden we vannacht een kort nachtje, en hij bleek nog korter dan van tevoren gedacht. De boot met de paarden kwam keurig op tijd aan in Kristiansand, maar het duurde erg lang voordat de vrachtwagens (ook van andere landen) richting de stallen konden. De douane was de papieren van één paard kwijt geraakt waardoor het allemaal erg lang duurde. Uiteindelijk kwamen de paarden rond 01:30 aan bij de stallen, ze waren allemaal wel wat kilo’s kwijt maar verder prima in orde gelukkig. Daarna moesten natuurlijk ook nog de spullen uitgeladen worden, ik lag geloof ik rond 03:00 in bed.

Om 8:15 zat ik weer aan het ontbijt waarna we de accreditaties op moesten halen bij de organisatie. Bij een grote wedstrijd krijg je vaak een welkomspakket met papieren, wat kleine souvenirs en de polsbandjes voor toegang tot het terrein. Daarna snel door naar de stallen om de paarden te wandelen. De eerste keer dat de paarden gewandeld worden op vreemd terrein na zo’n reis zijn ze vaak goed wakker, en dat was deze keer niet anders. Omdat Winny vanaf zondag ook niet meer in de paddock is geweest hebben we hem vandaag lekker gelongeerd zodat hij zich even lekker uit kan leven, dat heeft hij dan echt even nodig.[Not a valid template]

Vanmiddag kwamen ook de paarden van Yvette, Frank en Petra aan, ook zij lijken de reis goed doorstaan te hebben en zijn vanavond nog even lekker gewandeld. Daarmee is het Nederlandse team dus compleet, op bondscoach Jeannette Wolfs na die morgennacht arriveert.

Morgenvroeg gaan we Winny eerst weer even lekker longeren, we kunnen trainen in één van de wedstrijdbanen tussen 10:30 en 11:30. Inmiddels is het al behoorlijk laat en ik was toch van plan komende nacht iets langer te slapen als de nacht ervoor. Graag tot morgen zou ik zeggen…

2 reacties aan1e trainingsdag

 • Jos van der Sanden

  Hee Gert,

  hoe is ie daaro?
  Alles goed met iedereen?
  Ik hoorde van Elly dat je een soort van log/dagboek bijhield via je site. Ik denk van ik kijk ff, dan blijf ik ook een beetje op de hoogte, ook al zit ik op zee. We zijn nu in principe buren, haha. Wel tof om te lezen dat de paarden de reis goed doorstaan hebben. Het is toch geen katteplas voor die dieren. Wanneer zijn de wedstrijddagen gepland? Want ik ben wel benieuwd. Het duurt hier altijd ff voor ik verbinding heb, maar beter een trage als geen verbinding.
  In ieder geval succes Gert en laat ze maar een poepie ruiken. Die iedereen daar maar de groeten. Niet iedereen natuurlijk, want die Noren en zo kennen mij toch niet, haha.

  Doeoeoeiiiii Tot later

 • De wedstrijddagen zijn vrijdag (landenproef), zaterdag (individuele proef) en zondag (kür op muziek). Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat ik op het vasteland zit en niet op zee. Één van onze chauffeurs was al kotsmisselijk van de oversteek vanuit Denemarken van 3,5 uur :-). Verder gaat het hier prima, de paarden doen het goed en we zijn (hopelijk) klaar voor de wedstrijd…