Categoriën

Archief

2e trainingsdag

Vandaag was de eerste volledige trainingsdag, alle landen zijn inmiddels aanwezig en het is dus ook een stuk drukker op stal en op het terrein. Nederland mocht trainen in één van de twee wedstrijdbanen van 10:30 tot 11:30. Frank was de eerste, en Tiësto begon gedurende de training steeds fijner te lopen dus hij was tevreden. Glasten werd tijdens de training geholpen door Liane en het rijden zag er goed uit. Matador was wat minder gespannen dan de dag ervoor en er zaten vandaag (vond ik althans) een aantal hele mooi stukken tussen. Daarna was het de beurt aan Joyce, ook zij wordt hier getraind door Liane. Let’s Go liep fijn, Joyce heeft samen met hem veel vooruitgang geboekt sinds de wedstrijd in Oostenrijk. Hoewel haar voorbereiding natuurlijk verre van ideaal was is het wel mooi dat haar inzet in de afgelopen maanden uiteindelijk toch wordt ‘beloond’ met deelname aan het EK.

Toscane liep lekker ontspannen door de ring en Petra was na afloop dan ook tevreden. Uzarro en Yvette hebben het vandaag rustig aan gedaan, het rijden ging lekker relaxed en de wedstrijd begint natuurlijk vrijdag pas. Ikzelf heb Winny vanochtend eerst nog een keer gelongeerd, hij was vandaag vanaf het begin een stuk rustiger als gisteren. Daarna heeft Miranka hem nog even in de wedstrijdring gereden en dat ging prima. Af en toe was hij nog wat afgeleid door paarden die langskwamen maar daar hebben we op de wedstrijddagen als het goed is geen last van.

Al met al ging het dus eigenlijk bij iedereen naar tevredenheid, behoorlijk saai om te lezen misschien maar ik hoop dat we dat zo kunnen houden :-). Morgen is de laatste trainingsdag, met ‘s ochtends vanaf 10 uur de veterinaire inspectie en ‘s avonds de officiële opening. Voor diegene die er niet zo in thuis is: tijdens de veterinaire keuring (vet check) bekijkt een dierenarts samen met een jurylid of het paspoort van het paard in orde is en of het paard niet kreupel is. Ieder paard moet dan even een stukje op en neer stappen en draven. De eerlijkheid gebied te zeggen dat je normaal gesproken geen enkele vrees hoeft te hebben voor de keuring. Ik heb in de 10 jaar die ik inmiddels internationaal start nog nooit meegemaakt dat een paard niet door de keuring is gekomen, en daar heb ik me in sommige gevallen toch wel eens over verbaast.

Morgenavond is de officiële opening, aan de ene kant een verplicht nummer waar ik op zich niet zo van hou , maar aan de andere kant wel het teken dat de wedstrijd echt gaat beginnen en voor mij nog belangrijker, dat ik daar na een afwezigheid van 4 jaar eindelijk weer eens bij ben. Het EK in 2005 in Hongarije waar ik brons won was mijn laatste internationale kampioenschap. Ik krijg dan ook veel reacties van ruiters die me eindelijk weer eens met een paard zien op de wedstrijd i.p.v. als toeschouwer.

Ik hoop dat het morgen ook lukt om weer een update te geven, de hele planning voor morgen is op dit moment nog één groot vraagteken, dus ook tot hoe laat de opening duurt. En aangezien vrijdagochtend de eerste combinatie redelijk vroeg de ring in moet kan het zijn dat het wat krap wordt allemaal. Maar goed dat soort ongein krijg je er op dit soort wedstrijden wel eens gratis en voor niks bij.  Daarnaast heeft de telelens van mijn fototoestel het uitgerekend nu begeven, dus foto’s maken van het rijden met mijn eigen toestel wordt erg lastig. Maar goed ik ga proberen om via anderen alsnog foto’s online te krijgen.

Voor diegene die meeleest via bokt.nl, op mijn eigen site www.gertbolmer.nl staat nog meer informatie en berichten uit het verleden waardoor het één en ander misschien beter is te volgen.

4 reacties aan2e trainingsdag

 • Irena Libregts

  Hallo Gert,

  Wat leuk dat wij alles zo kunnen lezen hoe het daar allemaal gaat. Morgen beginnen de grote dagen en wij wensen jou en de rest natuurlijk heel veel suc6 😀

  We horen het wel of lezen het hier hoe het is gegaan!
  Zet hem op Gert!!

  Groetjes Irena + Fam

 • Lieke Hulsen

  Hoi Gert,
  Kei leuk dat we het hier in NL zo kunnen volgens via jou site.
  Ik wou je heel erg veel succes wensen de komende dagen!:)
  Groetjes Lieke Hulsen

 • Bedankt voor de aanmoedigingen dames :-).. We gaan ons best doen…

 • hallo allemaal veel succes gewenst morgen ook de groeten van tante jans .groetjes ria rien en de rest .