Categoriën

Archief

Goud voor Petra, ik grijp overal naast

Wat een mooie dag had moeten worden, is nadat de dag nog niet eens halverwege is wat mij betreft al geëindigd in een grote deceptie. De dag begon vroeg maar eigenlijk prima. Het was vanochtend lang niet zo koud als de andere ochtenden de laatste tijd dus dat was wel gunstig voor mijn spieren. Ook het losrijden ging prima. Miranka had nog even de lastige wendingen aan het begin van de proef gereden en, net als dinsdag was voor mij het doel kort en fel losrijden om in de ring nog wat over te hebben.

Eenmaal om de wedstrijdbaan heen voelde het niet verkeerd en hoewel het weer hard werken was ging ik wel vol goede moed de proef in. Het halthouden was netjes, de lastige wendingen daarna gingen ook goed, daar zat zelfs een negen tussen. Met de eerste middendraf was weinig mis en het halthouden en achterwaarts ging ook keurig. Daarna kwam het voor ons vaak moeilijkste stuk van de proef met veel stap en de grote keertwendingen. Daar kwamen we ook probleemloos doorheen en achteraf zou blijken dat de score op dat moment nog boven de 68,5 zat. Uit mijn hoofd redelijk vergelijkbaar met de proef van dinsdag.

Daarna aandraven om van hand te veranderen in middendraf. Het begin was prima, maar ik voelde Trump een klein beetje wegvallen naar rechts. Ik dacht niet teveel aan doen, zolang het beenwerk goed blijft zal het niet heel hard gestraft worden als ik niet helemaal mooi uitkom aan de overkant. Vlak voordat we aan de overkant waren gooide Trump echter compleet de rem erop, alsof hij helemaal achter mijn been kroop. We waren echter aan het eind van de middendraf dus ik kan me niet herinneren dat ik überhaupt been heb gegeven maar het kwaad was al geschied.

Ik ben vervolgens gewoon verder gegaan met het laatste deel van de proef, van hand veranderen in vrije stap en daarna de AC lijn op, aandraven en halthouden op G. Bij het halthouden dacht Trump weer even teveel mee maar die schade bleef redelijk beperkt. De eindscore was echter dramatisch, slechts 66,2%. Uiteindelijk bleek dat maar ruim een procent te weinig voor brons en nog geen twee procent voor zilver. Zonder die noodstop had ik dus zonder meer zilver gehad, en dat maakt het toch wel ontzettend zuur.

Het filmpje dat men vrij kort na de proef toch wou maken is ook te vinden op www.paardensport.tv, en het contrast tussen de interviews met mij van dinsdag en vandaag kon niet veel groter zijn… Helaas werken directe links niet echt lekker, het makkelijkst is om links boven WEG Kentucky te kiezen en dan door de filmpjes te bladeren.

Petra reed als één na laatste combinatie een op zich nette proef, maar ze reed halverwege haar proef verkeerd. Ondanks dat bleek haar proef toch nog voldoende voor de winnende score en de wereldtitel.

6 reacties aanGoud voor Petra, ik grijp overal naast

 • Anja

  Hey Gert! Hé, wat balen voor je zeg!!! Nou we blijven even trots op je hoor, dat je al zo ver bent gekomen! Je kunt het!!! Groetjes Rick en Anja

 • Antoine & Christine

  Hoi Gert, dit is echt jammer. We hadden er goede hoop op na de landenwedstrijd. Maar er komen nog meer belangrijke wedstrijden en je bent een doorzetter!! Groetjes.

 • Jolien F

  Hoi Gert,

  Heel jammer dat het wat minder ging MAAR, het wordt vast weer beter ook!!!
  Op naar je volgende proef en veel succes!!
  Gr JF

 • Wilma

  Hallo vanuit een nog vroeg Nederland. Ik kon niet meer wachten; ben er gisteren de hele dag mee bezig geweest, maar door het tijdverschil weet ik nu hoe het gegaan is. Jammer, erg jammer dat de tweede dag anders gelopen is dan dinsdag, maar het zij zo!! Je hebt in ieder geval goed je best gedaan. Voor ons blijf je een kanjer!! Kom nu maar lekker een paar dagen bij (als dat tenminste kan) en dan weer naar huis… lieve groet vanuit Hellendoorn

  • Bijkomen doen we nog even niet. We hebben nog kans in de kür op muziek van zaterdag. We gaan er alles aan doen om dit toernooi op een fatsoenlijke manier af te sluiten, en die kans is er gezien de resultaten dit seizoen in de kür nog steeds.

 • Sabine

  Hoi Gert,

  Ik heb weinig toe te voegen aan de andere reacties… Je blijft een top ruiter en (hoe cliche) na regen komt zonneschijn. Ik ben in ieder geval trots!

  Gr Sabine