Categoriën

Archief

Ook geen medaille met het team

Met het landenteam zijn we vanmiddag op het laatste moment van de derde plaats verdreven door Denemarken. Na de al voor mij beroerd verlopen ochtend zat het als team mede daardoor ook nog eens tegen. De Denen wonnen uiteindelijk het brons met een schlemielige 0,9% voorsprong op ons, en dat over acht proeven. Door een rekenfout van de organisatie was de voorsprong na dinsdag geen 9 maar slechts 4%, maar eigenlijk hadden we ook die voorsprong natuurlijk niet meer weg mogen geven. Het laat zich denk ik raden hoe ik me hier bij voelde. Het is niet voor niets een teamresultaat, we moeten het met z’n allen doen, maar toch baal ik hier ontzettend van. Als Petra geen programmafout had gemaakt hadden we het ook al gehaald, maar het verschil in mijn percentages van beide proeven is natuurlijk wel erg groot. Na de goede start van dinsdag hadden we eindelijk eens een kans om de Duitsers voorbij te gaan, en dan eindigt het zo. Onvoorstelbaar…

Het enige lichtpuntje is dat de vierde plaats nog steeds voldoende was voor een paralympische nominatie. De KNHS heeft bevestigd dat hierdoor Nederland met een team aan de start mag komen tijdens de Paralympics van Londen in 2012. Wie deel gaan uitmaken van dat team wordt pas in 2012 bepaald.

4 reacties aanOok geen medaille met het team

 • Ha Gert,

  Ik ben heel trots op je. Je hebt je uiterste best gedaan om goed te presteren voor jezelf en je team. Neer dan dat kun je niet doen. Het blijft topsport en een prestatie is afhankelijk van zo veel factoren bij ruiter, paard en zijn/haar omgeving op een bepaald moment.
  Vergeet niet welke prestatie je hebt neergezet op “wereldniveau” samen met je paard en met ondersteuning van je ouders, familie, vrienden, Miranka en de teamleden.

  Op naar 2012 ……

  Dikke knuffel, Elly

 • Hoi Gert,

  Dat is wel verschrikkelijk balen zeg! Net te vroeg gepiekt?
  Je bent toch met een dier bezig, dat is gewoon geen machine die je uit de schuur haalt als je hem nodig hebt. Het blijft knap wat je hebt laten zien, Sabine en ik zitten steeds met spanning naar de uitslagen te kijken om zo toch wat van jullie verrichtingen te volgen.

  Moet je van de week de Kur nog rijden? Ik kon net geen startlijsten en uitslagen openen.

  Wij gaan vast sparen voor Londen 2012, dan zitten wij op de tribune!

  Groeten
  Tineke

 • De wedstrijd is natuurlijk nog niet voorbij, zaterdag begint in de kur iedereen weer op nul en we hebben dit seizoen al vaak laat zien daar goed mee te kunnen scoren. We gaan gewoon alles nog een keer uit de kast halen en als het dan wel een beetje meezit behoort een medaille nog steeds tot de mogelijkheden…

 • Erik Teunissen

  Hoi Gert,
  Het zit allemal nog niet mee, maar het gaat goed komen.
  S6.

  groetjes vanuit Apeldoorn (en Wesepe)