Categoriën

Archief

Geslaagde clinic Paard&Koets

Met een dag vertraging konden we vandaag alsnog met Ravel naar (Equirience) Paard&Koets in de Brabanthallen. Miranka had Ravel vanochtend even gereden om te voelen of hij nog gevoelig liep, en het was gelukkig beter dan gisteren. Daar had ik ook al wel een beetje op gehoopt want ik had alle spullen al gepoetst, onder het motto van positief denken zullen we maar zeggen…

[Not a valid template]Het was natuurlijk wel afwachten hoe Ravel zou reageren op de entourage, hij had immers een tijdje stil gestaan door de zweer en even lekker buiten los was dus ook geen optie. Hij gedroeg zich zoals eigenlijk altijd weer meer dan prima, terwijl de omstandigheden voor onze doen niet heel makkelijk waren. Eerder dit jaar tijdens Indoor Brabant waren er zeeën van ruimte om los te rijden, maar dat is voor een evenement als dit heel anders. Daarnaast ligt de nadruk vanzelfsprekend op het aangespannen rijden, en zo vaak heeft Ravel in ieder geval de laatste jaren geen aanspanningen gezien.

[Not a valid template]Voor de clinic hadden we bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om eens te laten zien hoe Ravel voor mij losgereden wordt, om mij vervolgens in de ring op te laten stappen en te eindigen met een kür op muziek. Miranka mocht het begeleidende verhaal vertellen en trouwe groom Femke had ‘de eer’ om Ravel voor mij los te rijden. Ravel was bij Femke lekker ontspannen, en nadat Miranka wat had verteld over Ravel en de manier van trainen was het tijd voor de ruiterwissel. Het opstappen in de ring ging prima en nadat Ravel een paar rondjes kon wennen aan z’n nieuwe berijder startte de muziek voor onze kür.

[Not a valid template]De kür verliep met wat improviseren zeker gelet op de omstandigheden best goed. Doordat ik pas in de ring opstapte en vrij snel aan mijn kür moest beginnen was de afstemming in bijvoorbeeld de zijgangen niet optimaal, maar dat is ook niet meer dan logisch. Dat Ravel het in die omgeving zo goed oppakte was al super, en dat het dan even zoeken is wat ik met mijn totaal andere hulpen bedoel is helemaal niet erg. Hij heeft  in ieder geval wederom laten zien een ontzettend meewerkend karakter te hebben, en de reacties waren allemaal erg positief.

[Not a valid template]Het volgende doel is nu natuurlijk om komende donderdag tijdens Jumping Indoor Maastricht goed voor de dag te komen. Ik hoop dat de zweer ellende nu wegblijft en Ravel gewoon weer lekker aan het werk kan. We gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren in Maastricht, en dan zien we wel wat dat op gaat leveren.

8 reacties aanGeslaagde clinic Paard&Koets