Categoriën

Archief

Terugblik 2010 (deel 3)

[Not a valid template]In de tweede week van juli stond de laatste observatiewedstrijd voor Kentucky op het programma, in het Duitse Bochum. We waren uitgenodigd om mee te rijden met het Duits kampioenschap en met name in grade II en III was er stevige concurrentie, dus we kregen het niet cadeau. Na een vrij dramatische start van het toernooi sloot ik erg sterk af met de kür. Hoewel ik het niet bepaald eens was met de plaatsing had ik er zelf een goed gevoel over en hadden we weer laten zien dat we ook internationaal erbij hoorden. De verslagen van de wedstrijd zijn hier terug te lezen.

Zoals gepland werd een paar dagen na de wedstrijd in Bochum bekend gemaakt wie er afgevaardigd gingen worden naar Kentucky. Natuurlijk was ik erg blij dat ik in het team zat, maar tegelijkertijd vond ik het wel jammer dat onze inspanningen om Ravel als reservepaard achter de hand te hebben niet werden beloond, vooral omdat dat op basis van de resultaten zeker had gekund. Gelukkig zat het achteraf gezien dit keer in zoverre mee dat een reservepaard niet nodig bleek en Trump ‘gewoon’ in september het vliegtuig in kon. Daar gingen echter nog de nodige trainingen, wedstrijden en papierwinkel aan vooraf.

[Not a valid template] [Not a valid template]Naast de blijdschap over de selectie voor Kentucky zal ik juli ook herinneren om een veel minder leuke gebeurtenis, wat heet… In vergelijking met de terugblik van vorig jaar, waar mijn paard Winnyroodnoot uiteraard veelvuldig genoemd werd vanwege onze gezamenlijke bliksemcarrière is hij in de terugblik van dit jaar opvallend afwezig, en helaas niet zonder reden. Amper een maand na terugkomst van het EK in Noorwegen vorig jaar heeft Winny vastgelegen in zijn stal. In eerste instantie leek de schade op een paar schrammen na mee te vallen, maar bij het weer voorzichtig oppakken van de training bleek er toch (veel) meer aan de hand. Ik zou pagina’s vol kunnen schrijven over alles wat we hebben geprobeerd om hem er weer bovenop te krijgen. We hebben kosten noch moeite gespaard in zowel Nederland als België maar uiteindelijk was de keiharde conclusie dat we ook voor het welzijn van Winny geen andere keus meer hadden. Ik heb sinds die bewuste dag in september 2009 nooit meer op hem kunnen rijden. We hadden ons 2010 na onze veelbelovende start samen vorig jaar natuurlijk heel anders voorgesteld, maar het heeft niet zo mogen zijn.

[Not a valid template]Na een tweetal verplichte kadertrainingen moest er op 19 en 20 augustus vormbehoud getoond worden tijdens het Belgisch kampioenschap in Meerdonk. Gelukkig was het ‘maar’ een tweedaagse wedstrijd en hoefden we niet zo heel ver te reizen. We hadden immers al een lang seizoen achter de rug terwijl de belangrijkste wedstrijd nog moest komen. Het terrein was prima alleen was het jammer dat er eigenlijk geen concurrentie van betekenis was, het had meer weg van een Nederlandse kaderwedstrijd dan een Belgisch kampioenschap. Trump liet zich van zijn beste kant zien, al werden we op het eind van de individuele proef nogal luidruchtig gestoord door een kinderwagen wat veel punten koste. In de afsluitende kür hadden we daar geen last van en kon ik echt een fijne proef neerzetten, die dit keer wel werd beloond met een eerste plaats en een mooi percentage. Het complete verslag van de wedstrijd staat hier.

Morgen volgt deel vier…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.