Categoriƫn

Archief

The day after

Ook na een dag als gisteren moet je natuurlijk verder, al ben ik in gedachten veel meer bezig met Triumph dan met Vorman. Ik kan me niet heugen dat ik ooit zo van slag ben geweest, ook omdat het zo totaal onverwacht kwam. Trump wordt goed verzorgd door Victor en de pensionklanten, waarvoor uiteraard ontzettend veel dank. Hij heeft nu een kleine paddock zodat hij niet alleen achter hoeft te blijven op stal en zich daardoor druk maakt, zonder dat hij buiten hele rare dingen kan doen. Er zit een enorme bloeduitstorting aan de binnenkant van zijn achterbeen, hier kan pas over een tijdje een drain in worden gezet. Daarna zal waarschijnlijk pas echt duidelijk worden hoe groot de schade is.

[Not a valid template] [Not a valid template]Vanochtend moesten we al redelijk op tijd trainen. Miranka zat al om acht uur op BMC Toermalijn, en twintig minuten later op Vorman. Na het losrijden door Miranka was het uiteraard de beurt aan Yvette en mij. Yvette en Miranka hebben de laatste tijd hard gewerkt om Toermalijn wat actiever te krijgen en dat lijkt goed gelukt. Hierdoor is het totaalplaatje ook mooier dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat. Met Vorman viel het gezien de voorgeschiedenis niet tegen, maar we hebben de training nog wel aangepast en ze is nog niet waar ze moet zijn. We merken gewoon dat de training van de laatste tijd nog niet genoeg is bevestigd en we een stapje terug moeten doen. Door de gedwongen onderbreking komt deze wedstrijd eigenlijk te vroeg, maar we gaan er het beste van proberen te maken. Het belangrijkste is dat ze vandaag in ieder geval fit genoeg leek om zonder risico de wedstrijd in te gaan, en ze kwam ook zonder problemen door de veterinaire keuring. Ik ga er alles aan doen om te proberen deze hele wedstrijd niet ellendiger te laten worden dan hij nu al is, dus het doel is om met Vorman alles eruit te halen wat er op dit moment in zit. De situatie met Trump wordt er helaas toch niet anders van, ik wil voor mezelf net als altijd in ieder geval het gevoel hebben dat ik er alles aan heb gedaan. Mocht het met Vorman dan ook nog niet lekker gaan heb ik na de wedstrijd nog tijd genoeg om ziek te zijn van alles.

Ook alle andere Nederlandse paarden kwamen door de keuring dus morgen kan de wedstrijd echt gaan beginnen, grade IV gaat als eerste van start. Ondanks dat we midden in het buitenseizoen zitten wordt de wedstrijd binnen verreden, maar dat vind ik helemaal niet erg. De baan is ondanks het warme weer (maar dat gaat blijkbaar veranderen) redelijk koel en mijn spieren zijn nooit zo gecharmeerd van regen dus ik vind het wel prima zo. Daarnaast hebben we grote vaste stallen in plaats van de gebruikelijke tenten, dus dat de accommodatie voor Nederlandse begrippen ontzettend verouderd is nemen we maar op de koop toe. Morgen start ik als allerlaatste pas ergens rond 18:30, dus het wordt een erg lange dag. Het nieuwsbericht van morgen zal daarom waarschijnlijk pas laat op de site staan.

3 reacties aanThe day after