Categoriën

Archief

Geslaagde clinic

[Not a valid template]Vandaag waren een aantal leden van de Veterinair Hippische Vereniging van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht te gast op stal in Best. Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik misschien wat wilde vertellen over de Paralympische dressuursport. Dat was uiteraard geen enkel probleem, maar om er geen droog theoretisch verhaal van te maken nodigden we de groep uit op stal, zodat we ook de praktijk konden laten zien. Een datum prikken in het drukke wedstrijdschema viel nog niet zo mee, en omdat verjaardagen vieren toch niet zo mijn ding is viel de keus op vandaag.

Toevallig was osteopaat Frank Dirckx ook op stal, en hij was zo vriendelijk om het één en ander te vertellen over hoe de verschillende handicaps invloed hebben op het paard, en wat we met het hele team doen om de paarden zo fit mogelijk te houden. Een niet geplande maar wel hele mooie toevoeging denk ik. Daarna hebben Miranka en ik samen het nodige verteld over de aangepaste dressuursport, en hoe de paarden getraind worden zodat de sporter er zo goed mogelijk mee kan presteren. Dit laatste beheerst Miranka als geen ander, en is immers de reden dat mijn paarden 180 km van huis gestald staan. Met de hulp van Vorman hebben we daarna ons verhaal in de praktijk laten zien. Eerst met Miranka en daarna met mij in het zadel, waarna ik eindigde met de kür die ik ook in Moorsele heb gereden. De reacties waren heel positief en ook voor Miranka en mij was het erg leuk om te doen, een geslaagde dag dus wat ons betreft.

3 reacties aanGeslaagde clinic