Categoriën

Archief

Klaar voor vertrek naar Moorsele

Morgenvroeg moeten er nog wat kleine dingen worden gedaan, maar de zadelkisten en alle losse spullen zijn al ingeladen, klaar voor vertrek naar Moorsele. Dat ging zoals altijd helaas niet vanzelf. De beruchte paklijst kwam weer tevoorschijn en met zeer welkome hulp vulden de beide kisten zich weer langzaam maar zeker. Het is mijn minste favoriete ‘onderdeel’  van internationale wedstrijden, maar heb het er graag voor over om weer de ring in te kunnen. Het is vooral een hele goede oefening in voorbereiding op de eerste observatiewedstrijd in Mannheim. Voor Vorman is het de eerste wedstrijd sinds augustus vorig jaar. Voor Florencia is het sowieso de eerste wedstrijd sinds lange tijd, en de eerste keer dat ik met haar de wedstrijdring in ga. Voor haar is het ook meteen de eerste meerdaagse wedstrijd, een behoorlijke cultuurschok dus waarschijnlijk.
Hoe dan ook heb ik er erg veel zin in. Morgen vertrekken we vanuit Best met vier paarden, ook mijn Israëlische stalgenoot Yonatan Dresler komt aan de start met twee paarden. In tegenstelling tot de felle concurrentiestrijd om de vier teamplaatsen in Nederland is hij als enige Israëliër al geplaatst voor Londen.
Morgen kunnen de paarden nog even getraind worden na aankomst, donderdag volgt na de training de veterinaire keuring, waarna vanaf vrijdag de wedstrijden van start gaan. Zondag wordt de wedstrijd afgesloten met de kür op muziek. Ik zal zoveel mogelijk iedereen op de hoogte proberen te houden via deze site, voor het laatste nieuws wordt waarschijnlijk ook twitter weer ingeschakeld, links onder in het menu. Wordt morgen vanuit België vervolgd…

6 reacties aanKlaar voor vertrek naar Moorsele