Categoriën

Archief

Drukke eerste dag in Mannheim

Voordat we vandaag vertrokken naar Mannheim moest er uiteraard eerst nog het nodige gebeuren op stal in Best, dus het was weer eens vroeg dag. Daardoor waren we wel mooi op tijd klaar, en nadat de paarden zonder problemen op de trailers stonden waren we precies op de geplande tijd klaar voor vertrek. De reis zelf verliep zonder problemen, vijf uur later stonden we in ‘de file’ om het wedstrijdterrein op te mogen.
Ondertussen maar eens gaan kijken welke stallen we hadden, maar het was alleen gereserveerd op land en niet op naam. Dat betekende dat er geen twee stallen naast of tegenover elkaar meer beschikbaar waren. Niet helemaal handig maar goed het is niet anders. De stallen op zich zijn redelijk ruim. Maar doordat er bijna geen stallen zijn om spullen in te zetten staat alles in het gangpad, waardoor je soms met de nodige slalommen en hindernissen je weg naar buiten moet banen. En zo staan er een stuk of acht tenten met elk ik gok ongeveer vijftig stallen. Zeker voor onze begrippen behoorlijk druk dus.

Om vier uur begon de vetcheck, alle Nederlandse paarden kwamen gelukkig zonder problemen door de keuring. Daarna hebben we meteen Florencia en Vorman gereden, en ze waren ondanks alle drukte lekker relaxed.
Vanwege het wat vreemde programma staat er voor mij morgen alleen een trainingsdag op het programma. Morgen rijden grade III en IV, zondag grade Ia, Ib en II. Dit heeft te maken met het feit dat er in het weekend ook dressuurrubrieken voor de reguliere sport uitgeschreven zijn. Maandag en dinsdag komen wel weer alle grades aan de beurt.

Op deze pagina zijn alle startlijsten en uitslagen te volgen. Morgen weer een nieuwe update, hopelijk ook met  de eerste foto’s.

7 reacties aanDrukke eerste dag in Mannheim