Categoriën

Archief

Natte trainingsdag

[Not a valid template]Zoals gisteren al gezegd stond er voor grade I en II alleen een trainingsdag op het programma vandaag. Grade III en IV moesten echter al vroeg aan de bak. Frank Hosmar was de eerste met Tiësto om 08:08. Morgenvroeg mag ik om exact dezelfde tijd van start. Frank was vandaag de beste Nederlander met een tweede plaats met Alphaville en een vierde plaats met Tiësto. In grade III haalde Tessa Baaijens de hoogste klassering met een derde plaats. Stalgenoot Yonatan Dresler reed een sterkere proef dan in Moorsele en werd beloond met ruim 66%.

Na afloop van de wedstrijden voor de para dressuur kon er getraind worden, en we begonnen wederom met Florencia. Zowel in als buiten de baan was het (weer) een drukte van belang. Met Miranka in het zadel zag het er goed uit, en kon ze werken aan de onderdelen uit de proef van morgen. Nadat ik opgestapt was kwamen er wat kleine communicatie storingen naar boven, zoals we die al wel eens vaker tegen zijn gekomen op wedstrijden als Fien wat gespannen is. Dit was dus een hele mooi gelegenheid om daaraan te werken, omdat ik nu niet een kwartier later de wedstrijdring in hoefde.
Voor het eerst sinds haar behandeling door de osteopaat heb ik ook zelf weer een aantal onderdelen van de proef gereden. Gedurende de training ging dat steeds beter, het is toch ook een kwestie van ervaring opdoen met wat precies te doen als ze soms wat afgeleid is zoals vandaag. Wat dat betreft dus een erg nuttige training, en ik hoop dat ik daar morgen in de ring gebruik van kan maken.

Tot op dat moment was het op wat motregen na zo goed als droog gebleven, dat veranderde echter toen Miranka op Vorman zat. Het begon eerst nog redelijk rustig, maar uiteindelijk kwam er zoveel water naar beneden dat ze maar in de staltent heeft afgewacht tot de ergste regen voorbij leek. Tot dat moment liep Vorman gelukkig wederom goed, ik hoop dat ik deze zeker voor mijn doen goede voorbereiding met haar morgen in de wedstrijdbaan een passend vervolg kan geven.
[Not a valid template]Later in de middag volgde nog veel meer regen, waarbij de stallen niet gespaard bleven en er flink gewerkt moest worden om de boel enigszins droog te houden dan wel weer te krijgen. Uiteindelijk deelde de organisatie gratis pakken krullen uit zodat de paarden in ieder geval weer droog stonden. Helaas zijn de voorspellingen voor morgen niet veel beter. Ik hoop maar dat die buien net als vandaag niet al te vroeg komen, en houden de waterbouwkundige werken die vandaag aangelegd zijn het meeste water nu echt buiten.

Morgen vertrekken we om zes uur ‘s ochtends uit het hotel, zodat ik om 08:08 met Florencia de ring in kan rijden. Vorman volgt dan om 09:52. Ik zal proberen ook weer via twitter updates te sturen, voor diegene die niet zo lang kan wachten staan hier de startlijsten en uitslagen (even naar beneden scrollen voor de juiste dag en rubriek).

4 reacties aanNatte trainingsdag

 • Elly Kremers

  Gert ik wens je heel veel succes het moet toch lukken
  duim voor je.
  hopenlijk is het morgen beter weer nu is het wel heel
  bagger koud en nat zorg goed voor jezelf.
  Groetjes Elly.

  • Het weer was zeker met Florencia helaas niet beter, maar als het morgen weer zo goed gaat wil ik wel in de regen rijden als dat moet 🙂

 • Elly Witsenboer

  Ha Gert,

  Wat een fantastische scores met beide paarden. Ik ben supertrots op jou en Miranka. Jullie zijn samen een top team. Het resultaat is jullie beiden van harte gegund.

  Elly