Categoriën

Archief

Persoonlijke records in de regen

[Not a valid template]De eerste wedstrijddag is voor ons erg goed verlopen, met zowel Florencia als Vorman reed ik persoonlijke records. Nu was dat met Florencia qua score misschien niet zo heel moeilijk, maar toch had ik daar zeker toen ik vanochtend iets na zes uur aankwam op stal niet op gerekend. Het regende namelijk weer behoorlijk, en daar zijn mijn spieren over het algemeen niet zo’n fan van.
Met de voor mij onmisbare hulp van mijn ouders en Miranka stond Fien mooi op tijd klaar, en had ik zelfs nog even de gelegenheid om snel een broodje naar binnen te werken. Miranka haalde als eerste een nat pak bij het losrijden, maar gelukkig reageerde Fien helemaal niet op de regen. Het losrijden zag er goed uit, en ik was dan ook erg benieuwd hoe het zou gaan met mij erop. Waar ze gisteren in het begin nogal aan het zoeken was op mijn hulpen in het begin, was dat vandaag meteen een stuk beter. Het is uiteraard nog steeds een beetje aftasten hoe we haar het beste los kunnen rijden, maar vandaag gaf in ieder geval weinig aanleiding om daar voor morgen veel in te veranderen.

[Not a valid template]Ondertussen regende het nog steeds, maar gelukkig niet zo hard dat ik daar op dat moment echt last van had. Bij het om de wedstrijdbaan gaan voelde Florencia heel fijn, dus ik reed ook echt de middellijn op met het idee dat dit een hele mooie kans was om wat te laten zien. Vanaf het begin liep de proef eigenlijk lekker. In de proeven met Fien tot nu toe was het vaak hard werken en zaten er meestal wat kleine storingen of slordigheidjes in, vandaag reden we op het achterwaarts na een vloeiende proef en kon ik wat meer ‘meeliften’. Er is nog ruimte genoeg voor verbetering, maar ik was (zeker voor mijn doen) blij toen ik de ring uitkwam, want het was zonder meer onze beste proef samen tot nu toe. Al snel bleek dat de jury’s het daar mee eens waren, de score kwam uit op 71,11%. Drie procent boven ons oude persoonlijk record, de tweede A-kader score, en weer een paard erbij waarmee ik internationaal boven de 70% heb gescoord.

[Not a valid template]Daarna was het vooral een kwestie van droog en warm blijven, om ook met Vorman nog een goede proef neer te kunnen zetten. Miranka en mijn ouders zorgden ervoor dat ik eigenlijk alleen maar hoefde te gaan zitten en wachten totdat ik weer op moest stappen. Niet echt mijn manier van doen maar in dit geval wel even het beste. Gelukkig was het toen ik eenmaal op Vorman zat zo goed als droog. Het losrijden ging met haar ook goed, en omdat ik wist dat een paar combinaties mijn score met Fien net voorbij waren gegaan, wilde ik als laatste starter graag nog weer een paar plekken terug pakken.
Ik reed volgens mij een hele solide en foutloze proef, en achteraf zou blijken dat de juryleden dat ook vonden. Over drie juryleden gezien had ik maar één onvoldoende. Nog belangrijker was natuurlijk dat ik zelf fijn gereden had. Het enige wat je de laatste tijd bij Vorman eigenlijk hoeft te doen is zorgen dat ze niet te enthousiast wordt en er daardoor fouten ontstaan. Het is een ontzettend fijn paard om mee te werken, en dan blijkt wel dat een paard ook op karakter een heel eind kan komen. Stiekem hoopte ik op een score van rond de 72%, en daarmee de tweede plaats. Helaas kwam ik daar drie tiende voor tekort en eindigde ik dus als derde. De score van 71,83% betekende echter het tweede persoonlijke record van de dag, anderhalf procent meer dan vorig jaar tijdens het Belgisch kampioenschap in Meerdonk met Vorman.

Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar dit was zeker wat betreft Florencia een beter begin dan ik had durven hopen. Morgen staat de lastiger individuele proef op het programma, maar dat zien we dan wel weer. De resultaten en het fijne gevoel van vandaag hebben we in ieder geval binnen.

5 reacties aanPersoonlijke records in de regen

 • Super Gert! Voor morgen veel succes en rijplezier gewenst.

 • Elly Kremers

  Zet hem op morgen ik weet zeker dat je het kan.
  Vandaag ging ook super,dus ga ervoor zal voor je duimen.
  Groetjes daar Elly

 • Goed zo jongen!! Ik hou t hier wel bij,laat jij t daar maar zien!! Nou ja “ik” natuurlijk kan ik niks maar zijn er gelukkig Sabien,Charlotte en s middags met binnen zetten een zekere Marloes…….

 • Bedankt allemaal, we gaan morgen ons best weer doen. Helaas moet ik met Florencia als eerste starten, om 15:30. Met Vorman als één na laatste om 17:14.

 • Ed Kerkhofs

  Whatever,gewoon knallen en kijken waar het schip strand.
  Succes en fijn rijplezier.
  grt. Fam. Kerkhofs