Categoriën

Archief

Succesvolle demonstratie Prinses Máxima Manege

[Not a valid template]De Prinses Máxima Manege in Den Dolder vierde gisteren haar tienjarig jubileum, waarbij Miranka werd gevraagd een aantal clinics te verzorgen. Dus vertrokken Yonatan Dresler, Marloes Kremers en ik samen met Miranka in colonne richting Den Dolder. Yonatan en ik namen beiden ons reservepaard voor Londen mee, Marloes reed voor het eerst een demonstratie met haar pas vijfjarige Contessa. Naast een goede manier om te laten zien wat er mogelijk is in de aangepaste dressuursport tegelijkertijd dus ook een hele mooie oefening voor ons. Ik had de eer om de middag te openen met Florencia. Tijdens het losrijden bleek al dat het een goede oefening zou worden. Publiek in de bak, muziek met flink volume, en lichtvlekken die met het wisselend bewolkte weer te pas en te onpas tevoorschijn kwamen. De eerste rondjes vond Florencia het nog wel wat spannend maar daarna trok ze zich nergens meer wat van aan en liet zich erg fijn rijden. Ondanks dat het geen wedstrijd was reden we als afsluiting denk ik wel onze beste kür tot nu toe. Het wordt steeds makkelijker om haar door de proef te sturen, waardoor het de aanleuning en het algemene beeld ook mooier blijft. Aan het eind bleek Florencia ook volledig applaus proof, we kregen veel enthousiaste reacties en het was voor ons een ontzettend goede en leerzame oefening.

[Not a valid template]Na een aantal shows door de eigen ruiters van de manege was het de beurt aan Marloes om samen met Miranka een clinic te geven over de manier waarop wij onze paarden trainen. Zeker met een jong paard zoals die van Marloes is het natuurlijk niet eenvoudig om in een dergelijke ambiance te rijden, maar nadat ze eenmaal een beetje gewend waren liet de combinatie zich erg goed zien en kwam het effect van de training duidelijk naar voren in de sterke bewegingen van het paard. Ook door het applaus aan het eind liet Contessa zich niet meer van de wijs brengen, een zeer geslaagde vuurdoop dus.
Als laatste reed Yonatan zijn kür op muziek met Ubelisk. Ubelisk is het reservepaard van Yonatan richting Londen, en ze vormen nog niet zo heel lang een combinatie. Ook voor hun gold dat dit dus een mooie gelegenheid was om eens zonder druk van een wedstrijd te rijden in een omgeving waar het nodige te zien en te horen is. Yonatan reed een mooie kür die zeer gewaardeerd werd door het publiek. Voor ons de afsluiting van een zeer geslaagde dag. Niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende organisatie die aan werkelijk alles had gedacht, tot aan emmers water voor de paarden aan toe. De reacties na afloop waren erg enthousiast, en tegelijkertijd voor ons een ideale gelegenheid om te oefenen. Iedereen ging dus tevreden huiswaarts.

1 reactie opSuccesvolle demonstratie Prinses Máxima Manege

 • Elly Witsenboer

  Hallo Gert,

  Wij vonden het ook een fantastische dag. We waren blij met jullie bijdrage aan het programma. Iedereen heeft genoten. Leuk is dat volwassenen en kinderen “kreten” lieten horen van geluk en plezier als jullie aan het rijden waren. Daar doe je het toch voor!
  Na afloop hebben we nog lang nagepraat over deze dag.

  Mede namens het bestuur,de vrijwilligers en de ruiters/amazones van de prinses Maxima Manege, nogmaals dank aan jullie allen. Verder wensen wij jou en Yonathan heel veel succes met de verdere voorbereidingen op de Paralympics in Londen en Marloes met haar verdere training met Contessa. Samen met Miranka Schellekens, de grooms, jullie ouders en verdere ondersteuning komen jullie er wel!!

  Warme groet, Elly