Categoriën

Archief

Doel voor vandaag behaald, maar teleurstelling overheerst

Het Paralympisch toernooi zit erop voor ons. De afsluitende kür op muziek ging zoals ik vooraf in gedachten had, we reden een actieve en nette kür zonder echte fouten of slordigheden. Na het afgroeten was ik dus ook heel tevreden en was het onderweg naar de uitgang van het stadion weer genieten van het zo in grote getale aanwezige publiek.
Helaas viel de score bepaald niet mee, 71,6% en op dat moment al een derde plaats, maar gelet op de omgekeerde startvolgorde de beste combinaties van de individuele proef nog te gaan. Nadat iedereen gereden had bleek onze kür goed voor wederom een zevende plaats, en dat was toch wel een behoorlijke tegenvaller. In Mannheim eerder dit jaar scoorde ik met een denk ik vergelijkbare uitvoering van deze kür ruim 74%, vlak achter de nummer twee en drie van vandaag. Maar dat hoort helaas bij jurysport af en toe en past goed bij het verloop van de wedstrijd voor ons zullen we maar zeggen. Helaas kreeg Petra van de Sande te maken met erg veel spanning, waardoor ze niet alle verplichte onderdelen kon laten zien en eindigde op een zwaar teleurstellende achttiende plaats. Morgen is het de beurt aan Frank en Sanne om de strijd aan te gaan. Voor mij is het vooral een kwestie van spullen alvast inpakken en zorgen dat Vorman zo fit mogelijk aan de terugreis gaat beginnen. Woensdagochtend rond 07:00 staat het vertrek van de paarden gepland. Wijzelf vliegen pas op vrijdag terug.

Later deze week volgt waarschijnlijk nog een uitgebreidere terugblik en een groot aantal foto’s. Er zijn er al heel wat gemaakt en ook de komende dagen zal ik nog wel met de camera in de weer zijn, maar het bewerken en plaatsen kost nou eenmaal de nodige tijd.

12 reacties aanDoel voor vandaag behaald, maar teleurstelling overheerst