Categoriën

Archief

Dubbel gevoel ondanks stijgende lijn

Bij deze dan eindelijk het verslag van vandaag. De dag begon behoorlijk beroerd, toen ik op stal aankwam bleek Vorman koliekverschijnselen te hebben gehad. Op dat moment was ze op zich wel weer fit maar aan de stal was te zien dat ze had liggen rollen en met name haar achterbenen waren niet helemaal ongeschonden uit ‘de strijd’ gekomen. Stappen en koelen bleek gelukkig genoeg om Vorman (op een verantwoorde manier) aan de start te krijgen.
Miranka heeft het losrijden natuurlijk voorzichtig opgebouwd om te kijken hoe het zou gaan, maar dat viel gelukkig helemaal niet tegen. Ook met mij in het zadel ging het beter dan ik had verwacht. Omdat Vorman ondanks alles gewoon goed aanvoelde besloot ik er maar ‘gewoon’ vol voor te gaan. Het was wederom ontzettend gaaf om een stadion met zoveel publiek binnen te rijden, en ik ging met meer overtuiging dan bij aankomst op stal verwacht van start.
We gingen heel voortvarend van start, met scores boven de 70%. Helaas kregen we een fout op een overgang van stap naar draf, waar Vorman opeens aan galoppeerde. Toen ik samen met Miranka van tevoren de proef besprak hadden we het er juist nog over dat ze dat nooit deed, fout dus. Een erg dure communicatiestoring, al zou achteraf blijken dat het geen medaille heeft gekost. Mijn score kwam uit op 70,143%, goed voor een zevende plaats. Mijn vriendin zat ondanks haar vliegangst ook op de tribune, maar helaas had het mooie door haar gemaakte spandoek dus nog niet helemaal het gewenste resultaat. Kijkend naar de voorbereiding is het sowieso een klein wonder dat we aan de start konden verschijnen en toch nog zo’n proef neer konden zetten, maar dan nog wil je natuurlijk liefst meer dan een zevende plaats. Petra reed een half uur na mij een goede proef waarmee ze 74,4% scoorde en daarmee op de ondankbare vierde plaats terecht kwam. Het goud was voor de Engelse Natascha Baker, zilver ging naar Britta Näpel en brons was voor Angelika Trabert, beiden uit Duitsland. Met de score van Petra zijn we nog wel in de race voor een bronzen teammedaille. De scores van Frank en Sanne en natuurlijk de concurrentie uit met name Denemarken, België en Ierland gaan bepalen of het kwartje wat dat betreft dit keer wel de voor ons gunstige kant in valt. Nadat we op zowel het laatste WK als EK naast de teammedailles grepen zou dat wel een mooie opsteker zijn.

De NOS was ook aanwezig om opnames te maken, het filmpje is hier te bekijken, het deel over de dressuur begint op 06:56.

7 reacties aanDubbel gevoel ondanks stijgende lijn