Categoriën

Archief

Eerste Rabo Para Talentendag

De KNHS heeft onderstaande persbericht uitgegeven. Met hulp van de Rabobank Foundation is na het nodige brainstormen door de KNHS en betrokken trainers onderstaande programma bedacht. Miranka zal zaterdag ook aanwezig zijn als scout, op de lijst staan veel nieuwe maar ook een aantal bekende namen. Helaas is het als kaderlid niet toegestaan om deel te nemen 🙂

Eerste Rabo Para Talentendag in Ermelo

18 september 2012

Rabo Talentendag 3

Aanstaande zaterdag 22 september is de eerste Rabo Para Talentendag in Ermelo. In de Prins Willem Alexanderhal trainen en beoordelen toptrainers Adelinde Cornelissen, Coby van Baalen en Chris Haazen met bondscoach Jeannette Wolfs 49 ruiters op hun talenten. Met steun van Rabobank Foundation heeft de Para Talentendag dezelfde opzet als de Talentendagen voor dressuur, eventing en springen.

De zoektocht naar nieuw talent in de Para dressuur voor de komende Paralympische Spelen begint aanstaande zaterdag. Doel van deze Talentendag is ruiters te selecteren en op te leiden voor de kaders en de internationale kampioenschappen.

Topamazone Adelinde Cornelissen, winnaar van zilver en brons in Londen en trainer van Frank Hosmar die in Londen tijdens de Paralympics twee bronzen medailles won, is zaterdag in Ermelo om de ruiters met een lichamelijke beperking te begeleiden en te selecteren. Samen met Chris Haazen, trainer van Nederlands
kampioene in grade I Nicole den Dulk, neemt Adelinde de ruiters van het middagprogramma onder haar hoede.
Zaterdagochtend is Coby van Baalen, die de Paralympische ruiters op weg naar Londen begeleidde, samen met Chris Haazen verantwoordelijk voor de training en de selectie. Bondscoach Jeannette Wolfs volgt de hele dag de verrichtingen van de ruiters en scout met de toptrainers eventuele nieuwe combinaties.

In de pauze is er een interessante menclinic van Adriaan Struyk, die onlangs in Breda op het WK Para Mennen goud won het met Nederlands team en individueel vijfde werd.

De deelnemers aan de Rabo Para Talentendag ontvangen na afloop een door de toptrainers ingevuld protocol en krijgen binnen enkele weken bericht of ze de komende maanden worden uitgenodigd voor de regiotrainingen. Met hulp van Rabobank Foundation volgden de Para ruiters hetzelfde programma van het Rabo Talentenplan als de valide ruiters.

Programma Rabo Para Talentendag, zaterdag 22 augustus Prins Willem Alexanderhal, KNHS-centrum
9.00 uur Rabo Para Talentendag o.b.v. Coby van Baalen en Chris Haazen
12.20 uur Menclinic Adriaan Struyk
13.00 uur Rabo Para Talentendag o.b.v. Adelinde Cornelissen en Chris Haazen
17.20 uur einde

De startlijst van de Rabo Para Talentendag

(bron: www.knhs.nl)

15 reacties aanEerste Rabo Para Talentendag