Categoriën

Archief

Goede kür levert zilver op

Ik heb met Vorman een hele goede kür gereden, waarmee we een nieuw record voor Vorman behaalden van ruim 77%. Daarmee schoven we nog een plekje op in het klassement en eindigden op zilver. Later meer…

UPDATE: We vertrokken vanochtend vroeg weer vol goede moed richting Hoofddorp. Dit keer verliep de reis met Vorman gelukkig geheel volgens planning waardoor we mooi op tijd aankwamen op het terrein. De organisatie had het mogelijk gemaakt om dicht bij de ring te parkeren zodat de afstanden vandaag beperkt bleven, waarvoor veel dank. Zoals ik gisteren al schreef waren we van plan om alles uit de kast te halen tijdens de kür, en daarin zijn we denk ik geslaagd. Ik heb zelf kort en actief losgereden, waarbij ik nog even de oefeningen uit de kür een keer heb gereden omdat de meeste oefeningen niet voorkomen in de verplichte proeven. Vorman pakte goed aan en ik ging vol goede moed als eerste richting de wedstrijdring.
Het stapgedeelte waarin de oefeningen kort op elkaar komen verliep goed. In het galopdeel werd Vorman bijna te fanatiek, maar ze was wel lekker actief en ik kon het allemaal aan de goede kant van de streep houden. Het draf gedeelte was erg sterk. Ze bleef nog wat mooier bovenin dan tijdens de verplichte proeven en bleef er goed aan trekken, wat ook de middendraf ten goede kwam. Ook de timing waar ik me van tevoren nog enigszins zorgen over maakte klopte prima. Ik ging dan ook met een zeer tevreden gevoel de ring uit. De galop was misschien wat onrustig, maar ik heb zoals van tevoren bedacht denk ik (bijna) alles eruit gehaald wat er op dit moment in zit. Dit alles leverde zoals gezegd een nieuwe recordscore op voor Vorman in de kür; 77,75%. Hiermee werd ik tweede in dit onderdeel, en ook tweede in de eindstand van het NK. De kür werd gewonnen door Demi Vermeulen die daardoor ook voor het eerst Nederlands kampioen werd, Nicole den Dulk eindigde als derde in dit gecombineerde kampioenschap van grade 1B en II.

In grade III was het eigenlijk al niet spannend meer, zoals verwacht eiste Sanne Voets wederom de titel voor zich op. In grade IV was het nog wel spannend. Ellen van den Berg ging aan de leiding voorafgaand aan de kür, maar moest uiteindelijk haar meerdere bekennen in Frank Hosmar, die voor de vijfde keer Nederlands kampioen werd.

12 reacties aanGoede kür levert zilver op