Categoriën

Archief

Slechts reserve voor het EK team

Als er goed nieuws te melden valt is dat meestal vrij snel te lezen op deze site. Nu het nieuws een stuk minder goed uitvalt moet dat natuurlijk ook ‘gewoon’ vermeld worden, dus vandaar voor de zekerheid na een nachtje (slecht) slapen dit nieuwsbericht.

Zoals eerder al gezegd werd het team dat afgevaardigd wordt naar het EK meteen na afloop van ons NK bekend gemaakt. In mijn geval betekende dat bondscoach Joyce Heuitink meteen na mijn kür naar mij toe kwam om te vertellen dat ik geen deel uitmaak van het EK team, maar slechts eerste reserve ben. Daarmee maakte de blijdschap over de fijne kür uiteraard meteen plaats voor enorme teleurstelling. Het team bestaat uit Frank Hosmar met Alphaville, Sanne Voets met Vedet, Demi Vermeulen met Vaness, Nicole den Dulk met Fifty Fifty en Ellen van den Berg met Showdiva. Ik wil in de eerste plaats alle teamleden vanaf deze plek (nogmaals) hartelijk feliciteren, en wens iedereen veel succes in Herning. Natuurlijk bestaat er nog een kleine kans dat er iets gebeurt en ik alsnog in moet vallen als reserve, maar ik was kort voor het vorige EK in 2011 degene die ziek uitviel, en dat gun je niemand.
Vanwege mijn blessure had ik de eerste observatiewedstrijd in Roosendaal gemist, en in overleg met de KNHS, en met hulp van NOC*NSF en mijn eigen fysio heb ik erg hard gewerkt om zo snel mogelijk te herstellen. En met succes. Ik zat relatief snel weer op het paard maar moest noodgedwongen wel weer rustig opbouwen. Het was natuurlijk erg vervelend dat ik in Roosendaal nog niet met Vorman kon starten, maar dat hoefde desgevraagd nog geen onoverkomelijke problemen op te leveren richting een eventueel EK. Het was nog steeds mogelijk om mezelf in het EK team te rijden.
Ruim drie weken later kon ik voor het eerst weer met Vorman de wedstrijdbaan in in Almere. Dat was de tweede proef met haar in 2013, en we reden meteen weer een A-kader score met iets meer dan 69%. De wedstrijd van Veendam ging helaas niet door, waardoor het NK de eerstvolgende mogelijkheid werd om te starten. Dinsdag op de eerste dag van het NK bleef de teller steken op 69,5%, en een dag later viel de score nog een paar tienden hoger uit en haalde ik net geen 70%. Dinsdag was mijn score goed voor een derde plaats over alle grades gerekend, en op woensdag was dat een vierde plaats. Ook in de eindstand van het NK eindigde ik als vierde, heel kort achter nummer drie en met een grote voorsprong op de nummer vijf. En dit alles na slechts vier proeven te hebben kunnen rijden met Vorman dit jaar. We zitten logischerwijs ook nog niet aan onze top, maar de prestaties van de afgelopen tijd werden blijkbaar niet voldoende gevonden. Ik zou hier uitgebreid kunnen onderbouwen waarom de gemaakte keuze voor mij onbegrijpelijk is, maar daar is deze site niet de juiste plaats voor.

We richten ons nu zoals gepland op het Belgisch kampioenschap in Meerdonk over anderhalve week. Een mooie gelegenheid om verder aan de afwerking van de proeven te werken, wat dingen uit te proberen, en ook de benodigde internationale score voor terugkeer in het A-kader proberen te behalen.

3 reacties aanSlechts reserve voor het EK team