Categoriën

Archief

Stuivertje wisselen op tweede dag NK

Ook de tweede dag van het NK is goed verlopen. Ik reed met Vorman wederom een goede proef, die beloond werd met 69,8%. Doordat de concurrentie zich ook verbeterde sta ik nu op de derde plaats in de tussenstand, maar de verschillen zijn erg klein. Later vandaag volgt wederom een uitgebreider verslag.

UPDATE: De dag begon weer vroeg, maar doordat file ellende nu uitbleef wel wat relaxter dan gisteren. Op stal aangekomen had Vorman haar ochtendwandeling met mijn vader al gehad. Er was genoeg tijd om me in alle rust voor te bereiden op de proef van vandaag en nog even te kijken bij Grade IV.

Tijdens het losrijden zag het er bij Miranka nog wat gemakkelijker uit als gisteren, en zo voelde het ook. Vorman was constant in aanleuning en is in de ochtend vaak wat fitter als in de avond. Bij mezelf voelde ze ook erg fijn, mooi actief en fijn aan de hulpen.
We reden een fijne proef. Mooi constant en goed in de aanleuning. Het achterwaarts ging iets twijfelachtig maar de keertwendingen leverden daarentegen flink wat punten op. We eindigden met een nette score van 69,8%.

De concurrentie was zoals al eerder vermeld ook sterker dan gisteren. Daardoor daalde ik naar de derde plaats in het tussenklassement. De scores zitten erg dicht bij elkaar, dus het zal een spannende ontknoping worden zondag. Natuurlijk had ik graag die eerste plaats vastgehouden, maar sowieso mag ik denk ik meer dan tevreden zijn. Dit was vanwege mijn blessure pas de vierde proef met Vorman dit jaar, terwijl de meesten natuurlijk al heel wat meer wedstrijdritme hebben. Ondanks dat had ik gisteren de derde score overall, en vandaag de vierde, met ruime A-kader scores. Ik heb in ieder geval veel zin in de kür en ga me de komende dagen samen met Miranka rustig voorbereiden op komende zondag. Na afloop van ons NK wordt ook meteen het team dat afgevaardigd wordt naar het EK bekend gemaakt. We gaan er dus voor om over een maand in Denemarken te mogen laten zien dat we nu nog niet op de top van ons kunnen zijn.

1 reactie opStuivertje wisselen op tweede dag NK