Categoriën

Archief

Verschrikkelijk begin van 2014

[Not a valid template]Zoals te lezen was in het jaaroverzicht verliep 2013 minder succesvol als we graag hadden gewild, en dus gingen we vol goede moed het nieuwe jaar in, met het verhuizen naar ons eerste eigen huis. We waren echter al een tijdje (wederom) niet blij met hoe de trainingen met Vorman verliepen. Ze was niet kreupel of onregelmatig maar liep niet zoals normaal. De dierenarts had haar al eens bekeken en kort na nieuwjaar werden we doorverwezen naar Veterinair Centrum Someren voor nader onderzoek. We hoopten dat we eindelijk duidelijkheid zouden krijgen wat er aan de hand was met Vorman. Dat antwoord kregen we, maar het pakte ontzettend veel slechter uit dan verwacht. Ze blijkt een hele ernstige vorm van kissing spines in haar rug te hebben. Het is daardoor absoluut uitgesloten dat ik nog met haar kan rijden. Achteraf gezien verklaard het heel goed de problemen in de training die we al lange tijd in meer of mindere mate hadden. Volgens de dierenarts heeft het geweldige karakter van Vorman ervoor gezorgd dat we nog zo lang met haar konden rijden, terwijl haar lijf eigenlijk allang niet meer kon. De meeste paarden hadden waarschijnlijk allang duidelijk gemaakt dat het niet meer ging, maar Vorman heeft al die tijd nooit één stap verkeerd gezet en bleef haar best doen. Dat maakt het nog triester dat de situatie dusdanig is dat een vervroegd pensioen, wat ik haar graag had willen geven, niet in het belang is van Vorman. Amper een jaar na het fatale ongeluk van Florencia moet ik dus wederom afscheid nemen van een paard, en met name vanwege haar super karakter is dit afscheid zo mogelijk nog veel moeilijker.

30 reacties aanVerschrikkelijk begin van 2014