Categoriën

Archief

‘Missie’ Zuidwolde mislukt

Na de diefstal van al onze spullen in de nacht van maandag op dinsdag waren we ondanks alles vastbesloten om toch aan de start te komen tijdens de wedstrijd in Zuidwolde. Van alle kanten werd ook hulp aangeboden om toch weer te kunnen rijden, en daar waren en zijn we natuurlijk erg dankbaar voor. Woensdag volgde echter een nieuwe tegenslag. We hadden een zadel waarvan we in ieder geval zeker wisten dat deze goed op Aerro lag, en dus werd er van alles bij elkaar gezocht om toch te kunnen trainen. Een paar reserve beugelriemen hier, oude singel daar, een hoofdstel, bit en teugels bij elkaar geraapt en gaan met die banaan. We hadden echter nog een probleempje, Marloes rijdt met een voortuig om vast te kunnen pakken wanneer ze moeite heeft met haar balans. De singels die we normaal gebruikten hadden allemaal een ring waaraan het voortuig bevestigd kan worden, maar die waren natuurlijk met de zadels verdwenen. De singels die nog op zolder lagen hadden niet zo’n ring. Op zich niet zo’n ramp, even een spoorriempje om de singel en daar kon dan mooi het voortuig aan vast gemaakt worden.
We waren blij dat we een complete tijdelijke optoming hadden en gingen vol goede moed richting de bak. Aerro liet echter al snel weten dat er iets niet lekker zat, en tilde z’n achterbeen een paar keer op toen Marloes er net op zat. Dat is eigenlijk niets voor hem en dus stapte Marloes af om te kijken wat er scheelde. Ze bukte om onder zijn buik te kijken en op hetzelfde moment sloeg Aerro weer naar z’n buik, en kreeg Marloes zijn hoef vol in haar gezicht. Het bloedde nogal en Marloes was duizelig en dus werd de ambulance gebeld, met name ook omdat haar neus het meest geraakt leek, en juist die is al uitgebreid gereconstrueerd vanwege haar ongeval op jonge leeftijd. De buren kwamen ook meteen in actie zodat Aerro op stal gezet kon worden en Marloes niet te koud werd, want koud was het. Harry en Peter, nogmaals hartelijk dank voor al jullie hulp!
Eenmaal op de eerste hulp werden uiteraard foto’s gemaakt maar vanwege de zwelling en het feit dat die neus er sowieso niet normaal uitziet op een röntgenfoto kon men verder weinig doen. De volgende dag bij de KNO arts bleek dat de schade vooralsnog mee lijkt te vallen, en dat was echt een enorme meevaller. We maakten alweer plannen hoe we alsnog naar Zuidwolde konden gaan. Voor Marloes zat rijden er niet meer in, maar we wilden graag proberen of ik toch nog de ring in zou kunnen met Aerro. Uiteindelijk bleek dat jammer genoeg echt onmogelijk. Marloes heeft nog steeds een naar eigen zeggen ‘hoofd als Shrek’, de zwellingen zijn domweg nog teveel om de reis van ruim 400 km met Aerro te kunnen maken.

We hadden natuurlijk ontzettend graag het jaar positief afgesloten met onze eerste wedstrijd samen op Aerro, maar tegen zoveel ellende in korte tijd valt niet op te boksen. Toch gaan we er vol tegenaan om het nieuwe jaar goed te beginnen, en op de volgende wedstrijd op 10 januari wel aan de start te kunnen verschijnen.

25 reacties aan‘Missie’ Zuidwolde mislukt