Categoriƫn

Archief

Erg blij met debuut Aerro in Ammerzoden

[Not a valid template]Vandaag was het eindelijk zover. Na ruim een jaar ging ik weer eens van start op een wedstrijd. De laatste keer was op 17 november 2013, toen nog met Vorman, toevallig ook in Ammerzoden. Nu reed ik uiteraard met Aerro, en hoewel de voorbereiding links en rechts nog wel wat te wensen overliet besloten we toch te gaan. Eens moet toch de eerste keer zijn, en er is genoeg uit te proberen met een nieuw paard. Hoe lang moesten we bijvoorbeeld losrijden met Aerro, en wat moeten we dan wel of juist niet doen om hem zo goed mogelijk voor te kunnen stellen in de ring. Daarnaast was het voor Marloes de eerste keer dat ze voor mij een paard los reed op wedstrijd. Voor haar natuurlijk ook wennen, maar dat ging heel goed.

Eenmaal zelf in het zadel kon ik vanaf het begin lekker rijden. Door het stormachtige weer met bijbehorende rumoerigheid hadden er best veel paarden last van spanning. Aerro trok zich echter nergens wat van aan en werkte zoals eigenlijk altijd heel fijn mee. Dat gold zeker ook voor de organisatie, die ondanks de vele afmeldingen de startlijst ongewijzigd liet maar wel de mogelijkheid gaf om mijn tweede proef eerder te starten, waarvoor nogmaals hartelijk dank! Het moment dat ik de ring binnenreed was na al die tijd toch wel even bijzonder. Ik durfde voorafgaand aan de wedstrijd niet eens de startlijst op deze site te zetten, dat was immers al zo vaak een voorbode geweest voor een afmelding op het laatste moment, maar nu was het dan echt eindelijk zover.

Terwijl ik net was begonnen aan de eerste proef deed het weer er nog een schepje bovenop en begon het even nog wat extra hard te waaien en te regenen. Gelukkig bleek ik dat zelf spannender te vinden dan Aerro en waren de eerste twee onderdelen hooguit wat voorzichtig. De proef verliep zonder grote fouten, maar zoals vooraf verwacht was het nog moeilijk om de proef actief aan elkaar te rijden met de gewenste aanleuning. Met de ervaring van de eerste proef had ik in de tweede het tempo en de aanleuning alweer wat beter voor elkaar, wat gelukkig ook tot uitdrukking kwam in de score, want de tweede proef leverde al een B-kader score (68%) op. Gelukkig kan er nog van alles beter, maar voor nu zijn we dik tevreden met dit debuut. We gaan weer hard aan de slag, en op naar de volgende wedstrijd!

9 reacties aanErg blij met debuut Aerro in Ammerzoden