Categoriën

Archief

Progressie laten zien in Vragender

Vandaag waren we te gast op de schitterende accommodatie van PSC Lichtenvoorde in Vragender, voor de eerste selectie van de Para Dressuur Trophy richting Indoor Brabant. Het was de eerste keer dat Marloes van start ging in de paradressuur, en daarmee ook de eerste keer dat we samen op dezelfde wedstrijd reden met Aerro. Daardoor moesten we wel vroeg op pad, en ging de wekker om kwart voor vijf vanochtend.
De reis van ruim 2 uur ging voorspoedig en daarna moesten we een beetje creatief plannen. Marloes moest als eerste rijden, maar ik was haar voorlezer en meteen na haar proef moest ik Aerro overnemen. Het was even een drukte van belang maar met de nodige hulp van mijn vader waren we allebei op tijd klaar voor de strijd.
Sinds de diefstal van al onze spullen hebben we de nodige problemen om het zadel voor Aerro  passend te krijgen en te houden, waardoor we zelfs gisteren nog weer flink moesten knutselen. Het was dan ook een beetje de vraag hoe het vandaag zou gaan. Gelukkig zag het er prima uit bij Marloes en ze reed een heel verdienstelijk debuut met een score van ruim 66%. Daarna was ik aan de beurt, en Aerro stond er prima aan. We begonnen de proef heel goed, maar in de tweede helft van de proef had ik moeite om de activiteit erin te houden. Na de proef bleek de oorzaak hiervan toch weer in het verschuiven van het zadel te zitten. Dus snel afgestapt, zadel goed gelegd en meteen weer de ring in voor de tweede proef. Deze was gelukkig weer een heel stuk actiever, met name het draf gedeelte en de aanleuning vond ik al weer veel beter dan de vorige wedstrijd in Ammerzoden.Wat betreft de eerste proef waren de jury’s het daar mee eens. Dit keer was de score ruim 68%, toch al weer 2% hoger dan de individuele proef tijdens de vorige wedstrijd. De tweede proef was voor mijn gevoel nog beter, en hoewel één jury het daar mee eens was had de ander een bijna 9% lagere score in gedachten, en dus kwamen we daar onverwacht niet verder dan bijna 66%. Uiteindelijk zijn we dik tevreden met vandaag. Ondanks dat we weinig goed hebben kunnen trainen de afgelopen tijd hebben we toch de nodige progressie kunnen laten zien. Dus zonder zadelproblemen kunnen we hopelijk nog weer meer vooruitgang boeken. We gaan er in ieder geval weer tegenaan de komende tijd, richting de volgende selectie op 21 februari in Genemuiden.

3 reacties aanProgressie laten zien in Vragender