Categoriën

Archief

Geslaagd internationaal debuut van Aerro in Roosendaal

[Not a valid template]Deze week was het eindelijk zover, voor het eerst sinds twee jaar ging ik weer internationaal van start. Dit keer uiteraard met Aerro, hij ging voor het eerst mee op een meerdaagse wedstrijd. Het is altijd even afwachten hoe een paard reageert op de drukte van zo’n wedstrijd, maar Aerro vond het allemaal reuze interessant en gedroeg zich voorbeeldig. Op woensdag hebben we hem thuis nog even ontspannen licht gereden alvorens we naar ‘den Goubergh’ in Roosendaal vertrokken. De keuring verliep probleemloos en dus stond niets onze start in de weg. Dat was nooit mogelijk geweest zonder al het werk dat Marloes voor, tijdens en na de wedstrijd heeft verzet om Aerro zo goed mogelijk aan de start te krijgen, zowel qua verzorging als het losrijden.

Deze wedstrijd was de eerste selectiewedstrijd voor het EK dit jaar in het Franse Deauville, maar ons doel was vooral kijken waar we staan ten opzichte van de concurrentie, en proberen de laatste benodigde score voor opname in het B-kader te halen. Op donderdag werd de team test verreden, en die verliep eigenlijk heel goed. Het was nogal onstuimig weer maar Aerro trok zich nergens wat van aan en we reden een actieve proef zonder grote fouten. Natuurlijk viel er nog genoeg te verbeteren maar voor een eerste start waren we heel tevreden.
De volgende dag hebben we de voorbereiding op de proef aangepast omdat Aerro toch wat vermoeid leek door alle indrukken op de wedstrijd. Ook hadden we de protocollen van de eerste dag natuurlijk goed bekeken om te kijken wat we nog moesten veranderen. Dit pakte allemaal goed uit en we reden een nette en beter afgewerkte proef. Helaas zijn de keertwendingen die in deze proef zitten nog niet ons sterkste punt, waardoor we uiteindelijk net als de eerste dag op een paar tienden van een procent naast die gewilde kaderscore grepen.

De resultaten waren echter ruim voldoende om ons te plaatsen voor de afsluitende kür op zaterdag. We hebben nog geen eigen kür voor Aerro en dus reed ik de oude kür van Triumph. Er zaten goede onderdelen in, maar de kür was niet zo netjes afgewerkt als de proef een dag eerder, en ik had wat moeite om goed uit te komen op de muziek. Het lukte dus helaas niet om onze klassering van de voorgaande dagen nog te verbeteren, maar toch kunnen we tevreden terugkijken. Aerro deed enorm goed zijn best en werkte alle dagen super mee. Er kan en moet natuurlijk nog van alles beter, maar het was een geslaagd debuut en we gaan weer hard aan het trainen voor de volgende wedstrijd!

2 reacties aanGeslaagd internationaal debuut van Aerro in Roosendaal