Categoriën

Archief

Terugblik 2010 (deel 2)

[Not a valid template] [Not a valid template]In april was het weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd in het Belgische Moorsele. Dit is buiten de internationale kampioenschappen om vaak  de grootste internationale wedstrijd. Voor ons is het natuurlijk relatief dichtbij en de accommodatie is prima, ik ben de tel van het aantal starts hier dan ook allang kwijt. Dit keer nam ik zowel Triumph als Ravel mee. Hoewel het lichamelijk behoorlijk zwaar is vind ik het wel ontzettend mooi en leerzaam om twee paarden te kunnen starten, en ik had dan ook weer de nodige hulptroepen anders was het niet gelukt. De voorbereiding met Trump was ouderwets bagger, de hoefzweer die ons ook al voor Indoor Brabant dwars had gezeten stak weer de kop op, waardoor het lang onzeker bleef of hij wel mee kon. De verslagen van de wedstrijd zijn hier te vinden. Over het algemeen waren de resultaten goed met een belabberde tweede dag maar twee goede küren op de laatste dag. De plaatsingen waren misschien niet super maar toch was ik redelijk tevreden. Er was in grade II een sterk deelnemersveld (de top vier van de kür zouden allemaal medaillewinnaars in Kentucky te worden), en ik zat er met Triumph gewoon goed bij al kon en moest het natuurlijk nog beter.

Mei was een redelijk rustige maand waarin ik met Ravel tijdens het CH Eindhoven niet voor het eerst een paar tiende van een procent tekort kwam om ook met hem te worden opgenomen in het A kader.

Juni was eigenlijk de belangrijkste maand van dit jaar. Binnen een week werden twee van de drie observatiewedstrijden voor Kentucky gehouden, tijdens Outdoor Gelderland en het CHIO Rotterdam. De trouwe lezer mag raden hoe de voorbereiding verliep… De hoefzweer die ons al dwars had gezeten voor Indoor Brabant en de wedstrijd in Moorsele stak voor de derde keer de kop op, en dat zat me uiteraard niet lekker. Godzijdank brak net voor Outdoor Gelderland de zweer door op de bal van de hoef. Al die tijd was die zweer dus onderweg ‘naar boven’ geweest waardoor we ook goede hoop hadden er deze keer echt vanaf te zijn, en dat bleek te kloppen. We hadden natuurlijk een voorbereiding van drie keer niks en de hoef bleef zoveel mogelijk in het verband om de behoorlijke snee goed schoon te houden, maar we konden in ieder geval starten.

[Not a valid template]Outdoor Gelderland was niet alleen een observatiewedstrijd maar ook ons NK, en dus moest ik proberen mijn nationale titel te prolongeren. Naast Triumph startte ik ook met Ravel,  in een poging twee ijzers in het selectievuur te krijgen. Vier proeven op één dag bleek een behoorlijke uitputtingsslag, maar gelukkig wel met een erg mooi resultaat na de eerste dag. Jammer genoeg mocht ik maar met één paard de finale rijden, anders was ik met Ravel ook op het podium geëindigd. Ik won de volgende dag ook de kür en daarmee mijn vijfde nationale titel. Die titel was natuurlijk mooi maar de hoge percentages waren met het oog op Kentucky minstens zo belangrijk, en waren achteraf gezien denk ik de basis van mijn teamplaats.

[Not a valid template]Op dat moment waren we daar verder natuurlijk helemaal nog niet mee bezig omdat zes dagen later de tweede observatiewedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam werd gehouden. Dit jaar stond voor het eerst de aangepaste sport op het programma tijdens het CHIO. Dat gold ook voor Outdoor Gelderland overigens, een hele mooie ontwikkeling natuurlijk. Tijdens het CHIO moesten alle kaderleden een gewone proef rijden, waarna de 6 combinaties die zich geselecteerd hadden voor de finale van de KNHS BMC ParaEquestrian Cup ‘s avonds nog een kür moesten rijden. ‘s ochtends liep het door onduidelijkheid en de enorme afstanden op het terrein niet helemaal lekker, maar de kür ‘s avonds met Trump ging goed, en we eindigden als tweede in de finale.

Deel drie van deze terugblik volgt…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.