Categoriën

Archief

Jaaroverzicht 2011 (deel 1)

[Not a valid template]Het is zoals al aangekondigd net als voorgaande jaren weer tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Er valt denk ik weer genoeg te vertellen, dus vandaag het eerste deel. Hoeveel delen er nog volgen zal in de loop van deze week blijken. Het doel voor dit jaar was in de eerste plaats een tweede paard vinden naast Triumph, en daarnaast natuurlijk deelname aan het EK in het Belgische Moorsele. De eerste wedstrijd van het jaar was de BMC Cup rubriek tijdens Jumping Amsterdam, en dit soort wedstrijden blijven natuurlijk erg gaaf om te rijden. Met name door het koude weer was de voorbereiding moeilijk, maar we slaagden er ruim in om ons te plaatsen voor de halve finale. Ik had me al geplaatst met Ravel, waardoor ik nu met twee paarden was geselecteerd voor de halve finale tijdens het CH Eindhoven in juni.

Februari begon met een trip naar Londen voor mijn werk, toevalligerwijs het deel waar volgend jaar een groot deel van de spelen zal plaatsvinden. Er werd dus nog volop gebouwd, en het conferentie centrum waar ik verbleef is dan het toneel van meerdere Olympische en Paralympische sporten. Helaas was er geen tijd om een bezoekje te brengen aan Greenwich Park, waar de hippische sporters om de medailles gaan strijden. Er was [Not a valid template]daar op dat moment ook weinig te zien. Dit komt doordat Greenwich Park op de werelderfgoed lijst staat, en men dus voornamelijk gebruik gaat maken van tijdelijke bouwwerken die er op dat moment uiteraard nog niet stonden, en na de spelen weer afgebroken worden.
Vlak na terugkomst uit Engeland stond weer de wedstrijd in Uden op het programma, wederom een selectie voor de BMC Centaur Cup. Vorig jaar scoorde ik al goed in Uden, en dit jaar was het gelukkig niet anders. Ik reed met Triumph wederom twee keer ruim boven de 70%, met 72,6% in de proef die telde als selectie voor de BMC Cup, en die won ik dan ook ruimschoots.

[Not a valid template]Eind februari gingen we met Ravel naar de keuring van het Groninger Stamboek in Steenwijk. Ravel is al jaren een goedgekeurde dekhengst, en dit was dan natuurlijk dé mogelijkheid voor de fokkers om hem weer eens goed te bekijken. Hoewel hij ontzettend braaf is rijden op een keuring toch heel wat anders als op een wedstrijd, en daarom had Miranka eens de eer om Ravel zelf te rijden. Ook mochten alle hengsten zich nog even los in de bak laten zien, en daar was Ravel wel voor in, getuige bijgaande foto.

Op 6 maart werd de tweede selectie van de BMC Cup tijdens Indoor Brabant gehouden in Lunteren. Nadat er thuis al meerderen ziek waren geweest die week was ik als laatste aan de beurt vanaf de nacht voor de wedstrijd, en dat betekende dus niet starten. Gelukkig kreeg ik een wildcard om toch van start te kunnen tijdens Indoor Brabant. Wat mij betreft de mooiste indoorwedstrijd van Nederland, en die wil je natuurlijk niet missen. Helaas belandde ik deze keer voor het eerst dit seizoen buiten het podium en eindigde als vierde. [Not a valid template]Ondertussen leek er eindelijk schot te komen in de lange zoektocht naar een tweede paard. In eerste instantie leek het niet helemaal het type paard waar we naar op zoek waren. Het was een merrie, terwijl we eigenlijk op zoek waren naar een ruin, en ze was voor mijn doen aan de kleine kant. Toch hebben we haar geprobeerd omdat haar karakter heel geschikt zou kunnen zijn, en dat bleek gelukkig helemaal waar. Na een zoektocht van ruim driekwart jaar had ik eindelijk een paard erbij, met de ‘bijzondere’ naam Vorman. Eén voordeel heeft haar naam in ieder geval wel, deze is een stuk makkelijker uit te spreken voor Engelstalige omroepers tijdens internationale wedstrijden, dan die van haar voorganger Winnyroodnoot. Een stal-/bijnaam verzinnen bleek lastig, waardoor Miranka haar maar bombardeerde tot ‘Mops’, en dat is ook zo gebleven.

1 reactie opJaaroverzicht 2011 (deel 1)